Vodič za grafičku pripremu

Kako uraditi grafičku pripremu vaše etikete?

Uverite se da je vaša datoteka dizajna etiketa savršena zahvaljujući našim malim savetima. I ne brinite, ako nešto previdite, naš tim stručnjaka će se pobrinuti za to.

Boja

Dok kreirate sopstvene etikete, morate da se uverite da ste izabrali pravu paletu boja za štampanje, a to je CMYK prostor boja koji vam omogućava da upravljate procesom u četiri boje i Pantone bojama bez potrebe da ubacujete profile boja. Da bismo obezbedili ponovljivost određenih Pantone boja, pretvaramo (besplatno) vaš dizajn u šest boja. Ako se ovo pokaže nepotrebnim, držimo se CMYK procesa boja.

Rezolucija i slike

Slike moraju biti u TIFF, PSD (Photoshop) ili JPG formatu u bilo kom modelu boja – iako se preporučuje CMYK. RGB metoda nije kompatibilna sa webom i ne garantuje odličan kvalitet štampe. Međutim, možemo ih pretvoriti za vas. Prilikom podešavanja datoteke, uverite se da je minimalna rezolucija slika za štampanje 300 dpi. Ako radite sa TIFF slikama, crne linije treba da budu 1200 dpi.

Format

Najbolje je da svoju datoteku dizajna pošaljete u PDF formatu.

Tekst

Pretvorite sav tekst u krive da biste izbegli probleme sa konverzijom. Preporučujemo da minimalna veličina fonta bude 4 tačke kako biste osigurali da je vaša etiketa laka za čitanje.

Vaša porudžbina etikete je skoro spremna! Kada otpremite svoju datoteku, odmah počinjemo sa radom tako što ćemo proveriti da li je sve u redu, kreirajući prvu proveru za štampu koju možete da vidite u bilo kom trenutku. Zapamtite: potrebna nam je vaša verifikacija i odobrenje datoteka pre nego što možemo da štampamo vaše prilagođene etikete. Nema potrebe da brinete o tome, poslaćemo e-mejl sa obaveštenjem da vas obavestimo kada datoteka bude spremna za verifikaciju. U ovom trenutku možete da se povežete sa sajtom, idite u korisničko područje i kliknite na Check Preprint. U ovoj oblasti ćete dobiti pregled nacrta. Ako je sve po vašem ukusu, kliknite na Odobri dizajn u gornjem levom uglu. U suprotnom, možete dati zapažanja u vezi sa bilo kakvim modifikacijama pre nego što kliknete na Pošalji komentare. Prema vašem izboru, status vaše porudžbine će se promeniti u Odobreno unapred i Komentar je dostavljen. Ako želite, možete dodati komentare – da biste nam dali nekoliko saveta o tome kako treba da bude kreirana vaša etiketa – kada prvi put otpremite grafičku datoteku. Zatim ćemo imati vaša uputstva pre nego što počnemo da radimo na pripremi za štampu. Mi ćemo se pobrinuti za vas i vašu etiketu kako bismo osigurali da imate dizajn koji tražite.